Under de senaste dagarna har världen bevittnat fruktansvärda attacker mot oskyldiga människor, varav många är äldre, kvinnor och barn, är det mycket angeläget för oss från Sveriges Muslimska Förbund och Islamiska Shiasamfunden i Sverige att uttala oss och att få fördöma det avskyvärda våld som nu pågår.

Sveriges Muslimska Förbund och Shiasamfunden i Sverige är ett politiskt obundet religiöst samfund. Vi lägger oss inte i det politiska skeendet och uttalar oss enbart ur den moraliska och religiösa aspekten.

Sveriges Muslimska Förbund och Shiasamfunden står för en värld fri från våld och fördömer därmed attacker som riktar sig mot oskyldiga, och som orsakar förstörelse och lidande.

För oss är det viktigt att stå för människors rätt att leva i fred och rättvisa. Att de mänskliga rättigheterna följs och att barn och vuxna får rätt och möjlighet att leva och växa upp i en bra och trygg värld.

Det är av yttersta vikt att situationen nu snabbt kan lugnas ner, den här konflikten drabbar så många oskyldiga människor; kvinnor och barn – hela familjer.

Vi är emot våld mot oskyldiga människor oavsett vilken etnisk eller religiös bakgrund människor har och våra tankar går till alla drabbade. Vi ber att konflikten snabbt tar slut.

Vi ber också för att människor ska få leva sina liv i fred.

  • Sveriges Muslimska Förbund
  • Islamiska Shiasamfunden i Sverige